top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverArent van Wassenaer

The Faithful Goose sponsort ook dit seizoen Yael PrengerThe Faithful Goose is supertrots te kunnen melden dat ook dit jaar het grote aanstormende schaatstalent Yael Prenger zal sponsoren.


Dit is het verhaal van Yael:


"Mijn naam is Yael Prenger. Ik ben 17 jaar oud en een fanatiekeling in de schaatssport. Ik sta al vanaf jongs af aan op het ijs en mijn ultieme droom is om een Olympische medaille te halen. Tot drie jaar geleden lagen mijn prioriteiten vooral bij het langebaanschaatsen, maar toen ontdekte ik de schaatstak shorttrack en werd ik ook daar heel fanatiek in. Op dit moment is mijn hart vergeven aan beide disciplines en combineer ik ze. Afgelopen seizoen was ik tweedejaars juniore B. Dit was een lastig én daarnaast leerzaam jaar. Om een lang verhaal kort te maken: in de zomer van 2019 ontwikkelde ik een eetstoornis die me in augustus 2019 in het ziekenhuis deed belanden (als u het hele verhaal wilt lezen, kunt u terecht op mijn blog: yaelprenger.sport.blog). Vanaf het moment dat ik werd opgenomen was mijn grootste doel om weer zo snel mogelijk te kunnen doen waar ik blij van word, en dat is schaatsen. Met veel vallen en opstaan is me dit gelukt en wist ik op het afgelopen NK afstanden langebaan een bronzen medaille te halen op de 3 kilometer. Daarnaast werd ik op het NK Allround vijfde. Op het NK shorttrack moest ik genoegen nemen met een zevende plaats. Een rollercoaster van een jaar dus, waarin ik veel over mezelf heb geleerd en ook heel duidelijk heb waar mijn valkuilen liggen.


Komend schaatsseizoen zal ik eerstejaars A-juniore zijn. Dit betekent dat ik in principe mee zou mogen doen in het seniorencircuit en me dus ook zou kunnen plaatsen voor de NK’s die u normaal gesproken op TV voorbij ziet komen. Daarnaast zijn er ook junioren Worldcups, met als afsluiting een WK Junioren. U kunt vast wel raden dat dat zeker één van mijn doelen is. Ook in shorttrack is er een WK Junioren. Misschien klinken deze doelen vrij hoog gegrepen, kijkend naar wat ik afgelopen jaar heb meegemaakt en gepresteerd. Dat kan, maar afgelopen maanden heb ik veel stappen gezet. Ik ben veel sterker geworden, zowel mentaal als fysiek en durf weer naar mijn lichaam te luisteren. De trainingen gaan allemaal weer als vanouds en ik kan weer heel erg genieten van trainingen waarbij het zuur achteraf uit je oren spuit. De eerdergenoemde doelen zijn in mijn ogen dan ook zeker niet onhaalbaar! Nu maar hopen dat alle wedstrijden ook echt doorgaan in verband met corona, maar dat is iets waar niemand invloed op heeft. Voor het langebanen ben ik sinds vorig jaar aangesloten bij het KNSB Talent Team (KTT) Noordwest in Haarlem onder leiding van Sjoerd Geraerts. Hier trainen we met zestien jongeren bijna elke dag van de week samen, om zo het beste uit onszelf en uit elkaar te halen. Shorttracken doe ik in een ander deel van het land, namelijk in Utrecht bij KTT Midden-Oost. Hier train ik onder oud-shorttracker Niels Kerstholt en ook met deze groep doen we gezamenlijke trainingen. Het plan is om komende winter twee tot drie keer in de week te langebanen en drie tot vier keer in de week de shorttrackijzers onder te binden. Gelukkig trainen we met KTT Midden in de ochtenden en met KTT Noordwest in het begin van de avond. Daardoor zijn de trainingen goed te combineren. Al is het natuurlijk allemaal niet vol te houden als de belangrijkste factor ontbreekt: plezier. Voor mij is dit namelijk het allerbelangrijkste en echt mijn drijfveer. Zeker nu ik geweten heb hoe het is om te sporten zonder plezier, is dit voor mij hét magische ingrediënt om tot prestaties te komen. Alleen met plezier in het sporten kan ik mijn dromen waarmaken."

Volgens The Faithful Goose gaat Yael er een fantastisch seizoen van maken en zullen we nog veel van haar zien (in haar flitsende The Faithful Goosepak!) en horen!


Schaatsen is natuurlijk de meest Nederlandse volkssport nummer 1. In het wedstrijdrijden komt het aan op de ideale combinatie van techniek, balans, kracht, explosiviteit, duurvermogen, souplesse, maar vooral: Zen! Het is net zo goed een krachtsport als een denksport.

The Faithful Goose ziet in Yael een toonbeeld van discipline, doorzettingsvermogen en een groots talent.


Heya Heya Heya Yael!!!!!66 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page