top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverArent van Wassenaer

Aanbieding Eindrapportage "Leren van 15 jaar publiek-private samenwerking"

Op maandag 12 oktober 2020, in Studio 32 op het Mediapark te Hilversum, zal Prof. dr. J.F.M. Koppenjan (EUR) het eindrapport over de evaluatie van de performance van DBFM-projecten bij Rijkswaterstaat aanbieden aan Michèle Blom, DG Rijkswaterstaat, en Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland. Dit rapport sluit een serie onderzoeken af waarin al vijf deelrapporten werden uitgebracht.

Met Financial Close van het DBFM-project N31 Drachten-Leeuwarden (Wâldwei) op 5 december 2003 begon een lange reeks DBFM-projecten, aanbesteed door Rijkswaterstaat, waaronder: A2 Coentunneltracé (het eerste volgens de nieuw ontwikkelde standaard), A12 Lunetten/Veenendaal en A12 Veenendaal/Grijsoord, A15 Maasvlakte/Vaanplein, de N33, de DBFM-projecten die deel uitmaakten van de SAAL-corridor, een aantal sluizen, met als grootste project de Zeesluis aan de IJmond. Het is interessant na te gaan wat die projecten hebben opgeleverd aan reflectie: presteren deze projecten beter (voor opdrachtgever, opdrachtnemer en gebruikers) dan niet-DBFM projecten? Zijn er andere lessen getrokken? Bijvoorbeeld op het gebied van aanbesteding, contract management, flexibiliteit, asset management? Waren de projecten een succes voor werkelijk alle betrokken stakeholders? Is er een toekomst voor Infra DBFM-projecten?

Behalve een presentatie door Prof. Koppejan staat een interview met Jessie van der Linden, Directeur Inkoop en Contractmanagement Grote Projecten en Onderhoud bij Rijkswaterstaat en Joep Rats, Directeur Beleid & Vereniging bij Bouwend Nederland, op het programma. De middag zal worden afgesloten door een beschouwing op 15 jaar DBFM bij Rijkswaterstaat door Errol Scholten (EY). De ceremonie, die overigens in hoofdzaak virtueel zal plaatsvinden, zal worden gefaciliteerd door Arent van Wassenaer van The Faithful Goose b.v.

65 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page